Enablers of procedures

VEWA

Equans wilt de veiligheidscultuur binnen de EES-afdeling verhogen en waarborgen. Daarom zijn we vanuit Ecopulz gevraagd om een VEWA beleidsplan te schrijven dat moet zorgen voor meer structuur en een uniforme werkwijze. Met dit plan moet de veiligheid en het welzijn van de medewerkers binnen EES verbeterd worden, milieuvriendelijke praktijken ondersteunen en voldoen aan de geldende normen en regelgeving.

De Uitdaging

Bij het ontwikkelen van een VEWA beleidsplan werden Laurens en Niels geconfronteerd met een complexe en dynamische omgeving. Daardoor wilden zij ervoor zorgen dat het beleid niet alleen aan de regelgeving voldeed, maar ook daadwerkelijk effectief en relevant was voor de EES-organisatie en zijn medewerkers.

De Oplossing

Om deze uitdagingen aan te pakken, zijn Niels en Laurens gesprekken aangegaan met zowel de directie, medewerkers van de operatie als de veiligheidskundige binnen Equans Energy Solutions. Van daaruit is het doel en de scope bepaald. Er is bepaald welke activiteiten en processen binnen de EES-afdeling gedekt worden door het invoeren van de VEWA en welke niet. Hierdoor konden zij potentiĆ«le gevaren en risico’s identificeren en prioriteiten stellen voor het aanpakken ervan.

Daarnaast zijn de huidige functies en rollen binnen de EES-afdeling afgestemd op het aanwijzingenbeleid. Hiermee kan het beleid effectief worden geĆÆmplementeerd en nageleefd.

Niels en Laurens hebben ook een uitgebreid communicatieprogramma ontwikkeld om ervoor te zorgen dat de medewerkers op de hoogte zijn van het beleid en de procedures. Voor de documentatie van het beleidsplan zijn ook alle relevante procedures, instructies en standaard formulieren uitgewerkt.